Giel Beelen stapt over naar Radio 2: Nachtshow tussen 4.00 en 6.00 uur

© ANP

Een opmerkelijke stap van radio dj Giel Beelen. Hij maakt vanaf oktober de overstap van Radio Veronica naar NPO Radio 2, waar hij een nachtshow gaat presenteren tussen vier en zes uur ‘s ochtends. Het contract van Giel liep af bij Veronica, waar hij de ochtendshow presenteerde.

Mark den Blanken

De programmering van NPO Radio 2 en NPO Radio 5 wordt vanaf oktober op een flink aantal punten vernieuwd. ,,NPO Radio 2 en NPO Radio 5 doen het geweldig en juist dan is het goed om te blijven prikkelen en te verfrissen”, zegt Peter de Vries, zendermanager van NPO Radio 2 en NPO Radio 5.

Een van de nieuwe gezichten is Giel Beelen. Hij keert terug bij de publieke omroep en gaat voor NPO Radio 2 aan de slag. NPO Radio 5 krijgt een nieuwe ochtendshow én een nieuw lunchprogramma. Jeroen van Inkel verhuist naar NPO Radio 2. Emmely de Wilt presenteert vanaf 3 oktober op zaterdag- én zondagochtend Het Oor Wil Ook Wat op NPO Radio 2. En vanaf januari is Felix Meurders op NPO Radio 5 te horen.

Vanaf maandag 5 oktober krijgt NPO Radio 2 een nieuwe vroege ochtendshow met Giel Beelen (BNNVARA), elke werkdag tussen 04.00 en 06.00 uur. Jeroen van Inkel verhuist van de doordeweekse ochtend op NPO Radio 5 naar het weekend op NPO Radio 2. Van Inkel is te horen op zaterdag en zondag tussen 07.00 en 10.00 uur met het programma Rinkeldekinkel (BNNVARA).