Felix Meurders vertrekt na 26 jaar bij Spijkers Met Koppen

Felix Meurders © Hollandse Hoogte / ANP Kippa

Na 26 jaar stopt Felix Meurders met het NPO Radio 2-programma Spijkers Met Koppen. De Maastrichtenaar stapt begin volgend jaar over naar NPO Radio 5. Daar krijgt de presentator, die volgende maand 74 wordt, een eigen muziek- en interviewprogramma op zaterdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur, maakte BNNVARA bekend.

Redactie

In 2018 werd al eens het vertrek van Meurders bij het liveradio-programma aangekondigd, maar dat besluit werd teruggedraaid nadat er veel ophef over was ontstaan. Fans reageerden boos en onder meer Ouderenbond ANBO sprak destijds van leeftijdsdiscriminatie.

Lees ook: Giel Beelen stapt over naar Radio 2: Nachtshow tussen 4.00 en 6.00 uur

Wie Meurders opvolgt aan de zijde van medepresentator Dolf Jansen bij Spijkers Met Koppen is nog niet bekend. Het is een van de langst lopende programma’s op de Nederlandse radio. Het begon in 1988 op wat toen nog Hilversum 2 heette, met Jack Spijkerman als presentator. Meurders blijft nog tot het einde van dit jaar Spijkers met Koppen presenteren.

Getwijfeld

„Omdat ik met hart en ziel verknocht ben aan Spijkers met Koppen heb ik lang getwijfeld om ja te zeggen tegen Radio 5. Ik moest echt kiezen want beide programma’s presenteren kan niet gezien de uitzendtijdstippen. Uiteindelijk heeft de doorslag gegeven dat ik weer eens wat nieuws kan gaan doen op de radio. En omdat ik op deze manier mijn vaardigheden van zowel interviewer als dj kan combineren,” aldus de presentator over zijn voorgenomen overstap.

Meurders gaat het programma maken voor BNNVARA, de omroep waar hij al ruim 45 jaar voor werkt. Hij wordt op Radio 5 achter de schermen ook weer bijgestaan door redacteur en producer Nicolette Schouten met wie hij al sinds ‘In de Rooie Haan’, de voorganger van Spijkers met Koppen, samenwerkt.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal