Oude munitie en mortieren gevonden bij doorzoeking recyclingbedrijf, terrein blijft afgesloten

Print
Oude munitie en mortieren gevonden bij doorzoeking recyclingbedrijf, terrein blijft afgesloten

Afbeelding: Lé Giesen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Politie, justitie en fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst FIOD hebben de grootschalige doorzoeking van Geerlings Metaalrecycling in Venlo dinsdag afgerond. Het bedrijfsterrein blijft de komende dagen wel nog afgesloten.

Dat heeft te maken met de vondst van een grote hoeveelheid (verouderde) munitie en mortieren op het terrein. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft de komende dagen nodig om dat materiaal veilig af te voeren. Tot die tijd wordt het terrein continu beveiligd.

Afgelopen zaterdag viel de politie bij het bedrijf binnen na een verdenking van witwassen en het overtreden van milieuregels. Toen werd onder meer beslag gelegd op de administratie, vier ton aan contant geld en een Porsche en Maserati. Ook werd er gezocht naar verborgen ruimtes in het bedrijf.

Lees ook: Advocaat van Geerlings: ijzerhandelaar heeft altijd veel contant geld bij zich

Het Openbaar Ministerie laat weten woensdag met meer informatie te komen over wat er nog meer is aangetroffen tijdens de doorzoeking.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →