Verstappen bewaart mooie herinneringen aan Hungaroring

Print
Verstappen bewaart mooie herinneringen aan Hungaroring

Verstappen eiste vorig jaar een hoofdrol op in Hongarije Afbeelding: Hollandse Hoogte / AFP

Max Verstappen bewaart mooie herinneringen aan de kwalificatie voor de Grote Prijs van Hongarije in 2019. De Nederlandse Formule 1-coureur van Red Bull behaalde begin augustus vorig jaar voor de eerste keer poleposition in zijn carrière. Daarna eindigde hij in de race als tweede, achter zijn Britse rivaal Lewis Hamilton (Mercedes). Verstappen wil komend weekeinde op de Hungaroring opnieuw een hoofdrol voor zich opeisen.

„Ik kijk ernaar uit, aangezien Hongarije een erg leuke baan is om op te rijden in auto’s met veel downforce”, liet de 22-jarige Limburger weten. „Het circuit is meer technisch dan in Oostenrijk. Er zijn meer bochten en als je er één niet goed ingaat, dan lig je ook voor de volgende bocht in een verkeerde positie. De afstelling van de auto zal heel belangrijk zijn, zoals altijd. We hebben veel balans nodig, maar zeker ook een auto die in de bochten op de juiste manier reageert. We gaan zien waartoe we in staat zijn.”

Lees ook: Max Verstappen baalt: ‘Er zat niet meer in, we hebben nog veel werk te doen’

Verstappen moest ruim een week geleden tijdens de eerste race in Spielberg uitvallen met mechanische problemen. Afgelopen zondag eindigde hij op hetzelfde circuit in Oostenrijk op de derde plaats, achter de Mercedessen van Hamilton en de Fin Valtteri Bottas.

Alex Albon, die afgelopen zondag achter ploeggenoot Verstappen als vierde eindigde, racet eveneens graag op de Hungaroring. „Het is echt een circuit voor coureurs, daarom komen we hier graag. De focus zal hier in Hongarije iets meer op de kwalificatie liggen, omdat het op dit circuit minder makkelijk inhalen is dan op de Red Bull Ring. We hebben een paar lessen geleerd van onze eerste twee races en daardoor begrijpen we de auto nu een stuk beter. We kunnen een stap vooruit maken.”

Luister ook naar onze F1-podcast: ‘Als Max Verstappen ergens kan winnen, dan is het in Hongarije’