Vettel over toekomst: ‘Zelfs een jaartje geen Formule 1 is mogelijk’

Print
Vettel over toekomst: ‘Zelfs een jaartje geen Formule 1 is mogelijk’

Afbeelding: BSR Agency

Sebastian Vettel weet niet of hij volgend seizoen wel in de Formule 1 rijdt. ,,Alles is nog open”, zegt de 33-jarige Duitser in de aanloop van de Grand Prix van Boedapest van komende zondag.

Vettel werd door verslaggevers gevraagd naar zijn kansen om volgend jaar voor het team van Aston Martin uit te komen. ,,Er is niets besloten, zelfs een jaartje geen Formule 1 is mogelijk”, antwoordde hij.

Lees ook: Max Verstappen baalt na tweede Grand Prix F1-seizoen: ‘Er zat niet meer in, we hebben nog veel werk te doen’

Vettel moet aan het einde van het seizoen bij Ferrari plaatsmaken voor de Spanjaard Carloz Sainz. Grote renstallen als Mercedes, Red Bull, Racing Point en Renault lijken de viervoudig wereldkampioen niet nodig te hebben. ,,Het enige wat ik weet is dat ik tot het einde van het seizoen voor Ferrari race”, zei Vettel. ,,En we moeten met ons team nu snel uit een dal komen.”

De auto’s van Ferrari misten veel snelheid tijdens de eerste twee races van het uitgestelde seizoen in de Formule 1. Vettel finishte als tiende in de Grand Prix van Oostenrijk. Afgelopen zondag viel hij in de eerste ronde van de GP van Stiermarken al uit.