Tekenen voor online museum

Kunstwerk van basisschool de Keerkring (Cadier en Keer) die zij maakten voor het project ‘de Wereld van Kunst en Kids’. © Kinder onderzoekfonds Limburg

‘De Wereld van Kunst en Kids’ is een project waarbij leerlingen van basisscholen in Limburg kunstwerken maken. De mooiste creaties zouden in het Bonnefantenmuseum in Maastricht komen te hangen en daar geveild worden voor medisch onderzoek bij kinderen, maar corona gooide roet in het eten.

Redactie

Basisschool De Keerkring in Cadier en Keer was een van de scholen die meededen aan het project. De leerlingen ontvingen een muzikale prijs. Het Kinder onderzoekfonds Limburg en Albert Straten namens Adams Instruments reikten een klankenstavenset uit aan de basisschool.

Het project en de veiling van de kunstwerken zijn vanwege corona verplaatst naar volgend schooljaar. De kunstwerken komen ook nog niet fysiek in het museum te hangen.

Er is wel een alternatief: het online Kunst door Kids museum, een digitale kunstcollectie. Kinder onderzoekfonds Limburg heeft een online museum opgezet waarvoor kinderen de hele zomer lang tekeningen kunnen maken, die ze kunnen opsturen naar het Kinder Onderzoekfonds.

„Wij hangen alle tekeningen die wij ontvangen op in ons online Kunst door Kidsmuseum (www.onlinekunstmuseum.nl). Op deze pagina kunnen de tekeningen gekocht of geadopteerd worden voor een bedrag naar keuze. Alle opbrengsten gaan direct naar medisch onderzoek voor te vroeg geboren kinderen”, aldus de initiatiefnemers.

Basisscholen die nog niet meededen kunnen zich alsnog aanmelden. „Want in 2021 gaan we ervan uit dat dit project weer voortgezet wordt”, laten de initiatiefnemers weten.

Tekeningen kunnen gestuurd worden naar: Kinder onderzoekfonds Limburg, Antwoordnummer 1105, 6200 VB Maastricht (geen postzegel nodig). Basisscholen kunnen zich aanmelden voor deelname aan het project door een e-mail te sturen naar info@kinderonderzoekfondslimburg.nl

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal