Burgerinitiatief: Treebeekse Zomerdagen voor wie niet op vakantie kan

Print
Burgerinitiatief: Treebeekse Zomerdagen voor wie niet op vakantie kan

De Treebeekse Zomerdagen worden gehouden op het complex van RKVV De Leeuw. Afbeelding: BAS QUAEDVLIEG

BRUNSSUM / Heerlen / Hoensbroek -

De Treebeekse Zomerdagen zijn binnen 14 dagen uit de grond gestampt door enthousiaste burgers.

In mei kwam men in de Brunssumse wijk Treebeek om iets voor de gemeenschap te doen, omdat veel gezinnen niet op vakantie kunnen gaan, al dan niet vanwege de coronacrisis. „We willen dan ook iets extra’s voor de gemeenschap, gezinnen en speciaal voor de kinderen betekenen”, laat Guido Kokkelkoren van het spontane burgerinitiatief weten

Op 16, 23, 30 juli en 6 augustus is het zover op de velden van De Leeuw. Deelnemers en bezoekers krijgen een combinatie van sport, spel, dans, muziek en activiteiten voorgeschoteld. Kokkelkoren: „Sport-, dans, en muziekverenigingen uit heel Brunssum én lokale ondernemers hebben zich direct bereid verklaard programmaonderdelen belangeloos te ondersteunen.”

Tobbedans-hindernisbaan

Het programma kent ook grote stormbanen, een buikschuifbaan, een tobbedans-hindernisbaaneen, een ‘letterpakken-spel skippyrace’ en een sponzenspel.

Samen sterk

Kokkelkoren: „Binnen 14 dagen hadden wij het complete programma rond, waarna we naar de gemeente Brunssum zijn gestapt. Zij waren zéér enthousiast en hebben ons werkelijk in alles ondersteund en we mogen ook nu nog steeds een beroep op ze doen. Niet voor niets zullen ze zich ook laten zien tijdens de Treebeekse Zomerdagen. Alleen samen zijn we sterk.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →