Verrassend Voerendaal

Print
Verrassend Voerendaal

Dit jaar staat misschien geen vakantie naar het buitenland op de planning. Een mooi moment om de prachtige omgeving van gemeente Voerendaal te ontdekken, te voet of op de fiets!

Voerendaal heeft veel mooie fiets- en wandelroutes. De routes voeren je door de prachtige natuurgebieden, groene beekdalen, wijngaarden en de historische kernen. Laat je verrassen, geniet van het panoramalandschap, en ontdek de parels van Voerendaal! Onderweg rust je uit op een picknickplaats of bij een van de gezellige horecagelegenheden.

Neem bijvoorbeeld de Achteromkijk route, waarbij je steeds stil moet staan om even achterom te kijken om de prachtige vergezichten te bewonderen. Of loop de 7 kilometer lange route langs de 3 wijngaarden, Wijngaard Kalkberg, Landgoed Overst en Wijngaard Suset Hills, rondom Winthagen in het Land van Kalk. Bij de wijngaarden is informatie te vinden over hun bedrijf. Volg het druifsysmbool langs de weg en laat je onderdompelen in de wereld van wijn en Kunradersteen. Houdt u van een stevige wandeling? Kies dan voor de wandeling die u voert via het prachtige natuurgebied de Kunderberg met zijn bijzondere orchidee├źn, naar de molen bij Vrouwenheide, Trintelen en Ubachsberg.

Ook op de fiets valt er van alles te beleven. Neem bijvoorbeeld de route langs Romeinse wegen en paden waar tweeduizend jaar geleden de Romeinen gebruik van maakten. Of fiets de Heuvelroute Parkstad Limburg met veel hoogteverschillen, maar ook gezellige terrasjes, leuke dorpjes, prachtige kastelen en kerken.

Heb je zin in nog meer actie? Probeer dan de trailrun bij de Kunderberg, een mooie uitdaging van ongeveer 8 kilometer door bossen, holle wegen en kalkgraslanden.

Er is voor elk wat wils! Korte of lange routes, pittig of low profile, teveel om op te noemen. Alle informatie kun je vinden op onze website www.toerismevoerendaal.nl. Een complete wandelkaart met vele tientallen andere wandelroutes in deze regio is eenvoudig te bestellen via www.visitzuidlimburg.nl/webshop.