Het mijnverleden en archeologische vondsten ontdekken

Het mijnverleden van Heerlen ontdekken. © ARNAUD NILWIK

De Vondst, centrum voor archeologie in Limburg, en het Nederlands Mijnmuseum in Heerlen bieden een nieuw groepsarrangement aan: Graven & Delven. Hierbij maken deelnemers een tijdreis door ondergronds Heerlen.

Redactie

Die tijdreis vindt plaats aan de hand van de rijke archeologische vondsten uit de regio en het mijnverleden. Het arrangement begint in het Nederlands Mijnmuseum, gevestigd in een van de laatste mijnschachten van Nederland. Hier krijgt men een rondleiding, bekijkt men twee korte historische films en bewondert men authentieke mijnobjecten: van glimmende mijnlampen tot de nog werkende ophaalmachine die een eigen gebouw inneemt.

Tijdens een pauze van een half uur of een uur - afhankelijk van de starttijd - wandelt de groep naar de Vondst. Bij de Vondst kan men kiezen uit het volgen van een rondleiding, het zelfstandig op ontdekking gaan met een audiotour of het spelen van een escape game waarin je binnen een uur door het kraken van codes een schat kunt vinden (geschikt vanaf 10 jaar).

Het arrangement kost 10,50 euro per persoon, duurt 4 tot 4,5 uur en vindt plaats op vrijdagen om 10.30 of 12.30 uur. Boeken kan via www.nederlandsmijnmuseum.nl/graven-delven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal