In Heerlen gearresteerde Duitser was oprichter extreemrechtse partij Goyim

Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

In Heerlen is een Duitse man opgepakt die ervan verdacht wordt de leider te zijn van een criminele neonazistische organisatie in zijn land. Dat heeft het Duitse Openbaar Ministerie bekendgemaakt. Het gaat om Fadi J., hij is de oprichter van de Goyim Partij Duitsland.

Redactie

De arrestatie was onderdeel van een gecoördineerde actie waarbij nog zeven andere rechts-extremisten op verschillende plekken in Duitsland zijn gearresteerd. Ook zijn hun woningen doorzocht.

De in Heerlen gearresteerde man richtte in 2016 de Goyim Partij Duitsland. Goyim is het Joodse woord voor niet-joden. Op de website van de partij wordt onder meer de holocaust ontkend, werd opgeroepen joden te vermoorden en een nazistisch wereldbeeld gepropageerd.

In Berlijn werd een tweede kopstuk van de partij gearresteerd. Marcus B. wordt vandaag voorgeleid aan justitie. De aanhouding in Heerlen geschiedde op verzoek van de Duitse autoriteiten. Zij zullen Nederland vragen Fadi J. zo snel mogelijk uit te leveren.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal