Planten ruilen in de nieuwe plantenbieb in Heerlen

Print
Planten ruilen in de nieuwe plantenbieb in Heerlen

Het Maankwartier heeft er vanaf volgende week een plantenbieb bij. Afbeelding: John Peters

Heerlen / Hoensbroek -

In het Maankwartier van Heerlen staat vanaf woensdag 22 juli een plantenbieb. Iedere dag tussen 9.00 en 19.00 uur is het mogelijk om een plant of stekje uit de bieb mee te nemen en er een (of meerdere) voor in de plaats te zetten.

De planten zullen op het Maanplein staan, tussen huisnummer 1 en de brievenbussen. De plantenbieb Heerlen is een initiatief van de Vrienden van het Maankwartier.

De bieb is op Instagram actief en roept gebruikers van de plantenbieb op om foto’s te maken van de nieuwe of oude planten, met #maakheerlengroener. Tevens vragen ze om op te schrijven welke plant het is die deelnemers terugplaatsen, en om de plastic potjes zo veel mogelijk terug te brengen, zodat deze hergebruikt kunnen worden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen