Geen Europees avontuur voor HandbaL Venlo

© Laurens Eggen

De vrouwen van Cabooter HandbaL Venlo gaan komend seizoen niet Europees spelen. Volgens het bestuur van de club zijn de risico’s in verband met het coronavirus te groot.

Ingrid Lemmens

Venlo was bezig aan een uitstekend seizoen toen corona in maart alles stillegde. De club stond zowel in de competitie als in de beker in de halve finale en prijzen waren binnen handbereik. Een Europees avontuur in het nieuwe seizoen zou een beloning zijn voor het team van trainer Robin Gielen, maar het bestuur durft de uitdaging niet aan. De risico’s en onzekerheden rondom corona qua toeschouwers en eventuele reisbeperkingen zijn te groot.

Trainer Robin Gielen baalt enorm. „Het is erg zuur, maar we hebben het te accepteren.” Voor komend seizoen blijven de ambities van Venlo onveranderd. De club wil opnieuw meedoen in de strijd om de landstitel en de beker. Venlo versterkte zich met Manon Zijlmans en Tessa Schuijs en zag Becky van Nijf terugkeren.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal