Vervolgonderzoek naar bekabeling hoogspanningslijn Kessel - Kessel-Eik nodig

© Harry Heuts / MGL

Er is vervolgonderzoek nodig naar het kabeltracé van de hoogspanningslijn tussen Kessel en Kessel-Eik. Onder meer de technische haalbaarheid en kosten daarvan moeten onderzocht worden.

Koos Vaes

Dat concludeert verantwoordelijk wethouder Paul Sanders (VVD), blijkt uit zijn beantwoording op raadsvragen van het CDA. De fractie vroeg zich vorige maand af waar het haalbaarheidsonderzoek naar het aan te leggen tracé bleef. Dat blijkt in april te zijn afgerond, maar nog niet te zijn gedeeld met de gemeenteraad.

Volgens Sanders omdat de bevindingen van een ambtelijke werkgroep en betrokkenen uit Kessel en Kessel-Eik nog te pril zijn om ter besluitvorming aan de raad aan te bieden. Sanders belooft dat het onderzoek in september aan de raad wordt toegestuurd en het college dan een standpunt over het vervolgonderzoek voorlegt.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal