Amsterdam

Modemerk G-Star schrapt 10 procent van alle banen

© ANP

Modemerk G-Star schrapt 10 procent van het aantal banen.

ANP

In Nederland gaan daardoor 150 arbeidsplaatsen verloren. De ingreep is nodig vanwege de coronacrisis, bevestigt het Amsterdamse kledingbedrijf na berichtgeving door Het Financieele Dagblad.

Volgens een woordvoerster heeft de virusuitbraak ervoor gezorgd dat mensen veel minder naar de winkel gingen om kleding te kopen. „Door deze crisis is de al eerder ingezette verschuiving naar online in een stroomversnelling gekomen.” Het bedrijf wil de organisatie hierop aanpassen.

Onlangs kwam al aan het licht dat G-Star door een moeilijke periode gaat. Er speelden financiële problemen in Zweden, de Verenigde Staten en Australië. „Eerst hebben we het initiatief genomen om onze winkelportefeuille in diverse regio’s te herzien. Dit betekent overigens niet dat G-Star deze regio’s gaat verlaten”, aldus de zegsvrouw.

Hoeveel winkels er precies gaan verdwijnen, heeft het bedrijf niet naar buiten gebracht. G-Star verkoopt niet alleen via eigen winkels. De kleding van het merk is ook te koop in andere kledingzaken.

Bij G-Star werken in totaal 2100 mensen. Het is een van de grootste Nederlandse modemerken.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal