Tweede vrije training verregend: Max Verstappen zevende

© AFP

Tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Hongarije, eisten de weergoden een belangrijke rol op. Vanwege de regenval waren de meeste coureurs terughoudend en was er op wat slippertjes na weinig actie. Sebastian Vettel klokte met 1.40,464 de snelste tijd, Max Verstappen moest genoegen nemen met P7: 1.42,820.

Noud Bemelen

De regen was in de lunchpauze met bakken uit de hemel gekomen in Mogyorod, een half uurtje boven hoofdstad Boedapest. Bij een training van de Formule 2 zette slechts de helft van het veld een tijd neer, terwijl even later zelfs de kwalificatie van de Formule 3 na nog geen vier minuten en twee crashes gestaakt werd.

Moeilijk

Bij de start van VT2 was het korte tijd nagenoeg droog, maar niemand voelde zich echt geroepen naar buiten te gaan op het nog altijd kletsnatte en dus onvoorspelbare asfalt. Alleen Pierre Gasly durfde het vroegtijdig aan, na de hele ochtend vanaf de zijlijn toe te hebben gekeken vanwege motorische problemen. Sergio Pérez volgde een kwartier later en bij hem was te zien hoe moeilijk het op punten was om de auto binnen de lijnen te houden. De Mexicaan schoot rechtdoor, en in het restant van de training werd duidelijk dat hij lang niet de enige coureur was die dat overkwam.

Na een uur testen klokte Vettel de tijd die aan het einde van de training nog altijd bovenaan bleek te staan: 1.40,464. Bottas werd tweede, voor Carlos Sainz. Max Verstappen kwam pas voor het eerst de baan toen er nog een kwartier te gaan was. Vlak voor het vallen van de vlag zette hij dan toch nog een tijd neer, 1.42,820 voor P7. Eén plekje hoger dus dan de P8 in de ochtend, maar dat wil vanwege de regen weinig zeggen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal