Kees Luijckx na zeven jaar terug bij Roda JC

Kees Luijckx (rechts) in zijn eerste periode bij Roda JC in actie tegen Feyenoord. © Ermindo Armino

Kees Luijckx keert na zeven jaar terug bij Roda JC. De 34-jarige verdediger zet in Kerkrade zijn handtekening onder een eenjarig contract.

redactie

Luijckx was de voorbije vijf seizoenen actief in Denemarken. Zijn laatste club was Silkeborg.

In het seizoen 2013-2014 speelde hij al eens voor Roda. „Ik vind het mooi om na zeven jaar weer terug te komen. Er is in de tussentijd veel gebeurd, zowel met mij als met Roda JC. Toen Jeffrey van As me belde of ik mee wilde bouwen aan het nieuwe Roda JC heb ik niet getwijfeld. Ik wil mijn ervaring op en naast het veld graag inzetten.”

Luijckx begon zijn carrière bij AZ en speelde ook voor Excelsior, ADO Den Haag en NAC.

Roda’s technisch directeur Jeffrey van As is blij met de komst van de routinier: „Kees brengt veel ervaring mee. Hij maakte al jong deel uit van verschillende Oranje-selecties, speelde bij AZ en in het buitenland. Ik ben blij dat hij in Kerkrade zijn kennis en ervaring komt overbrengen. Hij wordt een van de leiders van het elftal.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal