‘Rambo van het Zwarte Woud’ aangehouden

© Getty Images

De Duitse politie heeft de zogenoemde Rambo van het Zwarte Woud aangehouden. Yves Rausch ontwapende afgelopen weekend vier agenten en verborg zich vervolgens in het bos. Dat leidde tot een dagenlange klopjacht.

Redactie

Rausch slaagde erin van vier agenten de dienstwapens te ontfutselen. Volgens justitie viel hij als tiener op door rechts-radicale opvattingen. Hij gebruikte hakenkruizen en SS-tekens en uitte zich vijandig over Joden. Het bleef destijds bij een voorwaardelijke veroordeling van acht maanden. In 2010 was hij tot 3,5 jaar veroordeeld voor ernstige mishandeling.

Lees ook: Duitse ‘woud-Rambo’ die vier agenten ontwapende is 1500 manschappen te slim af

Maar liefst 1500 agenten zochten de omgeving van het Duitse Oppenau af naar Rausch. De politie kreeg ook meer dan 270 tips binnengekregen over de mogelijke schuilplaatsen. In het naburige Offenburg werd vanochtend nog de identiteit gecontroleerd van een man die veel gelijkenissen vertoonde met de voortvluchtige ‘Woud-Rambo’, maar het was vals alarm.

Afgelopen zondag wist Rausch in Oppenau vier agenten te ontwapenen. Hij vluchtte daarna mét de wapens van de agenten het bos in en was tot nu toe spoorloos. ,,Yves rausch kent de omgeving op zijn duimpje. Het bos is zijn woonkamer”, zei Reinhard Renter van de politie van Offenburg daarover.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal