Leerlingen Graaf Huyn winnen innovatieprijs

Print
Leerlingen Graaf Huyn winnen innovatieprijs

Afbeelding: Graaf Huyn College

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

De leerlingen Wouter Vinclair, Mace Hendriks en Thijmen Venema van de technasiumafdeling van het Graaf Huyncollege in Geleen hebben de Dutch IoT Challenge gewonnen in de categorie gezondheidszorg.

Voor deze innovatiewedstrijd voor scholieren en studenten bedachten de drie leerlingen een slim ziekenhuisbed dat in tijden van te weinig zorgpersoneel taken overneemt van verpleegkundigen en artsen. De Geleense scholieren hebben een landelijke jury kunnen overtuigen met een pitch van hun Smart Hospital Bed. Onderzocht wordt of hun ontwerp kan worden uitgevoerd.

IoT staat voor internet of things, dat apparaten met internet en elkaar verbindt en zorgt voor slimme nieuwe toepassingen op allerlei gebieden zoals logistiek, duurzaamheid, landbouw en gezondheidszorg.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen