Fortuna boekt na stroef begin alsnog ruime zege op Bekkerveld

Print
Fortuna boekt na stroef begin alsnog ruime zege op Bekkerveld

Afbeelding: ERMINDO ARMINO

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Fortuna Sittard begon het nieuwe seizoen zaterdagmiddag allesbehalve overtuigend tegen tweedeklasser Bekkerveld. Pas na rust raakten de Sittardenaren echt op stoom: 9-1.

De opdracht was duidelijk. De boel afjagen, een hoog tempo spelen en vooral veel scoren. In die opzet slagen deed Fortuna echter niet zaterdagmiddag. De ploeg had vanaf het begin moeite met het creëren van kansen. Voorzetten vanaf de zijkant waren niet op maat en het vernuft en de creativiteit ontbraken bij het elftal dat voor een groot deel uit spelers bestond die in september niet aan de aftrap zullen verschijnen.

Uiteindelijk waren het Dianessy (eerst tegen de paal, maar in de rebound alsnog raak) en Clint Essers (een fraai wreefschot in de kruising) die scoorden. Omdat Rasmus Karjalainen twee keer faalde en Youri Pietersma aan de andere kant een vrije trap hard binnenschoot (die doelman Wehking overigens had moeten hebben) ging Fortuna met 2-1 rusten. Magertjes, maar dat had nog erger kunnen zijn als Joep op de Kamp vlak voor rust de 2-2 had binnen gekopt.

Na rust was een praktisch compleet vernieuwd Fortuna iets beter bij de les. Jacky Donkor maakt de 3-1 en ook Sambou (2x), Tekie, Karjalainen, Hansson en Vidigal wisten het net nog te vinden waardoor de teller uiteindelijk op 9-1 stokte.