Duitse Maddie-verdachte zou vrouwelijke medeplichtige hebben gehad bij inbraken

Christian Brückner en Maddie McCann.

Christian Brückner en Maddie McCann. © AD/Bild/EPA

De Duitser die door de Duitse Justitie ervan wordt verdacht dertien jaar geleden in Portugal de driejarige Britse peuter Madeleine McCann te hebben ontvoerd en vermoord, zou bij een reeks inbraken in de Algarve een geheime vrouwelijke medeplichtige hebben gehad, zo berichten Britse media.

Redactie

„Maddie” verdween op 3 mei 2007 spoorloos uit het vakantieappartement dat haar ouders in de Ocean Club in het Portugese Praia da Luz hadden gehuurd, terwijl die ouders wat verderop met Britse vrienden dineerden. Dertien jaar later, begin juni, maakte de Duitse Justitie bekend de 43-jarige Duitser Christian Brückner ervan te verdenken de toen net geen vierjarige peuter te hebben ontvoerd en omgebracht.

Lees ook: Verdwijning Maddie: ‘veelbelovende’ tip en advocaat Duitse verdachte bekritiseert OM

In het jaar van de verdwijning zou de Duitser bij inbraken verspreid over de Algarve een vrouwelijke „partner in crime” hebben gehad. Zijn ex-vriendin, Nicole F., zou Brückner telkens met een wegwerp-gsm hebben opgebeld na de „beste adressen om in te breken” te hebben aangegeven voordat de Duitser daar inbrak. Bovendien hield ze in de gaten of er iemand thuis was.

Nicole F.

De naam van Nicole F. is genoemd door een Portugees stel. Dat stelde in november 2007 vast dat in hun woning in Praia de Gale een koffer met 100.000 euro aan spaargeld was ontvreemd. De vrouw, die een tijd op de kleinkinderen van het stel heeft gepast, zou de enige zijn die wist dat het geld in het huis aanwezig was.

Nicole F. zou net als B. in het Beierse Würzburg zijn geboren. Zij zou vele jaren in Portugal hebben geleefd in het kader van een Duits pleegouderprogamma en in 2017 naar Duitsland zijn teruggekomen, om in Beieren te wonen.

Verbergen

F. zelf wilde vrijdag tegenover de Portugese zender RTP niet reageren op de beschuldigingen, behalve met de ontkenning dat zij de vriendin van Brückner zou zijn geweest. Haar vader vertelde wel dat Brückner zou hebben opgeschept dat hij een drugssmokkelaar was en dat hij gemakkelijk kinderen zou kunnen verbergen in zijn camper.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee