Max zwaar teleurgesteld na kwalificatie: ‘Gaat hele weekend al slecht’

Print
Max zwaar teleurgesteld na kwalificatie: ‘Gaat hele weekend al slecht’

Afbeelding: Getty

De kwalificatie voor de GP van Hongarije verliep voor Max Verstappen en het team van Red Bull op zijn zachtst gezegd beroerd.

Vanaf de zevende startpositie begint de Nederlander zondag aan de derde race van het seizoen. ,,Het gaat het hele weekend sowieso al heel slecht.”

Lees ook: Fikse tegenvaller voor Verstappen in kwalificatie: start vanaf plek zeven

,,Het was natuurlijk een teleurstellende kwalificatie”, begon de Nederlander, die vorig jaar nog zijn eerste pole position greep op ditzelfde circuit, zijn analyse bij Sky Sports. ,,Dit is helemaal niet wat je wilt. Het gaat het hele weekend sowieso al heel slecht en om dan zevende te staan is niet wat we willen. Maar daar kan je op dit moment ook niets aan veranderen. Het hele weekend is er gewoon geen balans in de auto en heb ik geen grip. Dan sta je daar, dat moet je dan maar accepteren wat heel lastig is. We gaan er zondag het beste van proberen te maken.”

Bekijk video: ‘Verstappen heeft zondag in Hongarije heel hard regen nodig’

Spannend

Wie allerminst down was na de uiterst spannende kwalificatie op de Hungaroring, was Lewis Hamilton. Hij eiste de 90ste pole position uit zijn carrière voor zich op en kwam met zeven poles in Hongarije bovendien op gelijke hoogte met Michael Schumacher. Toch was ook hij verbaasd over het gapende gat met de Limburger.

,,1,4 seconden naar Max? Wow, dat is een heel groot gat, daar was ik echt niet van uitgegaan. Je zag hun tempo hier vorig jaar. Dit is geen powercircuit, dit gaat om de auto en zijn aerodynamica. Ik dacht dat ze een betere auto hadden, dit is echt een enorm gat.”

Die verbazing over het verschil met Red Bull deelde ook Valtteri Bottas, die zich als tweede kwalificeerde. ,,Dat is heel verrassend, want ik had ze dichter bij verwacht dan in Oostenrijk”, aldus de leider in het WK-klassement na twee races.