Teambaas Red Bull zoekt naar oorzaak van haperende bolide Verstappen

Print
Teambaas Red Bull zoekt naar oorzaak van haperende bolide Verstappen

Christian Horner. Afbeelding: AFP

Teambaas Christian Horner van Red Bull was ontgoocheld na de teleurstellende kwalificatie van zijn coureurs bij de Grote Prijs van Hongarije.

Max Verstappen bleef op de Hungaroring steken op de zevende plaats, Alexander Albon haalde zelfs de laatste kwalificatieronde niet en kwam niet verder dan de dertiende plaats.

Bekijk video: ‘Verstappen heeft zondag in Hongarije heel hard regen nodig’

„De wagen gedraagt zich soms vreemd en we zullen snel de oorzaak hiervan moeten achterhalen”, zei Horner, die lijdzaam moest toezien hoe Verstappen 1,4 seconde langzamer was dan de beste tijd van Lewis Hamilton (Mercedes).

„Deze kwalificatie was niet wat we ondertussen gewend zijn als team. We kwamen simpelweg snelheid te kort. We moeten nu als team hard aan het werk om morgen zo veel mogelijk uit de race te halen en om punten te scoren. Daarnaast moeten we erachter zien te komen wat er dit weekend met de wagen aan de hand is.”

Balans

Over de kwalificatie van Albon was Horner kort. De teamgenoot van Verstappen had bij zijn snelle ronde in het tweede deel van de kwalificatie last van ‘verkeer’ en kwam daardoor niet aan een snelle tijd.

Dat Verstappen z’n tijd in de laatste kwalificatiesessie niet meer kon verbeteren, kwam volgens Horner omdat hij geen nieuwe banden meer had. Net als Verstappen gaf de teambaas ook aan dat de balans van de Red Bull-bolide niet goed was.