Nederlaag MVV bij eerste oefenwedstrijd, zoon Mark van Bommel maakt debuut

Print
Nederlaag MVV bij eerste oefenwedstrijd, zoon Mark van Bommel maakt debuut

Tim Zeegers van MVV in het oefenduel tegen Helmond Sport. Afbeelding: Orange Pictures / Jeroen Meuwsen

Maastricht / Itteren -

MVV heeft zaterdagavond de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op komend seizoen verloren.

In eigen huis liep het in het besloten duel tegen Helmond Sport een nederlaag op. De Brabanders wonnen met 1-0.

Het doelpunt viel in de laatste minuut van de wedstrijd. Chovanie Amatkarijo schoot laag in het rechterhoek raak.

De eerste oefenwedstrijd van het seizoen voor beide verliep voor beide ploegen nogal stroef. MVV trad aan met een klein legertje testers, van wie geen enkele een aardige indruk achter liet tegen de ploeg die vorige seizoen stijf onderaan eindigde in de eerste divisie.

Nog veel werk

Het is natuurlijk ook niet vreemd dat een eerste wedstrijd sinds het stilleggen van de competitie in maart een matig niveau heeft, maar het was voor de circa dertig aanwezigen in het stadion overduidelijk dat MVV nog zeer veel werk te verzetten heeft.

De tweede helft liep wonderwel soepeler. Toen er bijna alleen maar jeugdspelers op het veld stonden, kwamen de passes in ieder geval aan en werd af en toe nog een man gepasseerd. Niet vreemd aangezien veel van de jeugdspelers al langere tijd met elkaar in een team hebben gespeeld. Dit in tegenstelling tot het groepje testers, dat als elkaar pas een paar keer heeft gezien.

Thomas van Bommel

Onder de jeugdspelers die in de tweede helft op het kunstgras stonden, was ook Thomas van Bommel. De zoon van oud-international Mark van Bommel speelde ongeveer een half uur mee. Los van hier en daar een ongevaarlijke actie op het middenveld viel ook hij niet op tussen de MVV-spelers.

Trainer Darije Kalezic hoopt tot het einde van de transferperiode nog acht spelers bij de selectie te voegen. Daar is overigens niet veel budget voor bij de Maastrichtse formatie. MVV stopt nu een korte komende periode met trainen. Op 31 juli wordt de eerstvolgende oefenwedstrijd gespeeld. ADO Den Haag is dan de tegenstander.