Alternatief voor zomerkamp bij scouting

Zomerkamp afgelast. Afbeelding ter illustratie. © ING image

Het jaarlijks zomerkamp van Scouting Sint Lucia in Simpelveld is afgelast voor dit jaar. In plaats daarvan heeft de vereniging twee lange dagen uitgetrokken voor alle scoutingleden.

Redactie

Zo werd vorige week, op de eerste dag, genoten van een zonnige wandeling door Bocholtz. Op de tweede dag renden kinderen door het bos voor verschillende activiteiten. „Toch mist het echte kampgevoel. Volgend jaar gaan we dit dubbel en dik inhalen”, schrijft het bestuur van Scouting Sint Lucia op Facebook.

In juni maakte de vereniging bekend te hebben besloten het zomerkamp voor het eerst sinds vele jaren niet door te laten gaan. „De regelgeving en het kampprotocol met betrekking tot de corona-maatregelen waren van dien aard dat wij een leuk en gezellig kamp voor onze kinderen binnen de veiligheidsnormen niet konden garanderen.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal