Dankzij deze handige truc kun je een halve avocado langer bewaren

Print
Dankzij deze handige truc kun je een halve avocado langer bewaren

Afbeelding: Getty Images

Stel: je hebt zin in avocado, maar wilt niet de volledige vrucht opeten. Je blijft zitten met een half exemplaar, dat snel bruin wordt. Deze TikTokker heeft daar een handige oplossing voor gevonden.

De gebruikster noemt zichzelf kmag1 op het populaire platform. Haar gouden oplossing: gebruik een beetje water.

In een filmpje vult de Amerikaanse vrouw een plastic potje met een bodempje water. Ze legt de halve avocado (met pit) in het potje, zodat de ‘vruchtkant’ in het water ligt. Ze sluit het plastic doosje af met een deksel, om het vervolgens te bewaren in de koelkast.

@kmag1

Wait for it. It WORKS. ##food ##health ##notachef ##lifehack ##foodhack ##foryoupage ##over30 ##avocado ##single

? original sound - kmag1

De video verzamelde meer dan 80.000 likes. Om te bewijzen dat het echt werkt, maakte de vrouw een vervolgvideo. 24 uur later haalde ze de avocado uit de koelkast en hij zag er nog perfect groen uit. Het enige wat ze nog deed, was de lekkernij droog deppen met een vel keukenpapier. Wij namen de proef op de som en zijn alvast overtuigd: qua kleur, smaak en textuur is de avocadohelft nog zo goed als nieuw.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen