Orgelkring herdenkt sterfdag J.S. Bach met concert in Sint Christoffelkathedraal

Print
Orgelkring herdenkt sterfdag J.S. Bach met concert in Sint Christoffelkathedraal

Jean-Pierre Steijvers bespeelt het orgel. Afbeelding: Marcel Schoeber

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Op 28 juli 2020 is het 270 jaar geleden dat Johann Sebastian Bach overleed in Leipzig. Om het leven en overlijden van deze invloedrijke musicus en componist te herdenken, houdt de Orgelkring Roermond op die dag een orgelconcert in de Sint Christoffelkathedraal in Roermond.

Het orgel wordt bespeeld door Jean-Pierre Steijvers, vaste organist in de Sint Christoffelkathedraal. Hij heeft een programma samengesteld waarbij het leven en werk van de orgelvirtuoos J.S. Bach in al zijn facetten wordt belicht.

Het concert begint om 20.00 uur. De entree bedraagt 10 euro per persoon. In verband met de veiligheidsmaatregelen rondom het coronavirus kan de Orgelkring maximaal honderd gasten een zitplaats aanbieden. Reserveren is dan ook noodzakelijk. Wilt u het concert bezoeken? Stuur dan een mail met uw naam en het aantal bezoekers naar info@orgelkringroermond.nl

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen