Familiedrama in Franse Drôme: 5 kinderen omgekomen bij verkeersongeval, 4 anderen gewond

Archieffoto van de A7 bij Valence © EPA

In de Drôme in Frankrijk zijn maandagavond vijf kinderen om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de A7. Vier andere passagiers die ook in het voertuig zaten en tot hetzelfde gezin behoren, raakten daarbij gewond.

Kees Graafland

Volgens lokale media vond het ongeval maandagavond plaats iets na 19.00 uur, op de snelweg tussen Valence en Lyon, nabij Albon. De vier gewonden zijn drie volwassenen en een tiener. Alle inzittenden van het voertuig zouden tot hetzelfde gezin behoren, volgens BFMTV een samengesteld gezin dat woont in Lyon. De omgekomen kinderen hadden volgens Le Dauphine een leeftijd variërend van 3 tot en met 14 jaar. Het gaat om drie meisjes en twee jongens.

Waarschijnlijk was het gezin op de terugweg van vakantie toen het voertuig de vangrail raakte, over de kop vloog en vlam vatte op de vluchtstrook, stelt de prefect van de regio. Le Dauphine meldt dat de auto, een grote Renault, waarschijnlijk een remprobleem had. Het vuur zou zijn begonnen terwijl het voertuig nog in beweging was. De exacte oorzaak van het ongeval wordt nog onderzocht.

Premier Jean Castex betuigde zijn medeleven via Twitter. ,,Mijn gedachten zijn bij de families en familieleden van de slachtoffers van het ongeval op de A7.’’ De ministers van Binnenlandse Zaken en die van Transport, Gérald Darmanin en Jean-Baptiste Djebbari, zouden op weg zijn naar de plek van het drama. Ook Darmanin liet via Twitter van zich horen: ,,Sterke emotie na het vreselijke ongeval op de A7, in de Drôme. Mijn eerste gedachten gaan uit naar de families van de slachtoffers en de gewonden. Dank aan de gemobiliseerde reddingskrachten. Met @Djebbari_JB gaan we meteen ter plaatse”.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal