Spaanse voetbalclub Deportivo gaat degradatie aanvechten

Fans van Deportivo La Coruña. © Getty Images

De Spaanse voetbalclub Deportivo La Coruña legt zich niet zomaar neer bij de degradatie naar het derde niveau. Deportivo, in 2000 kampioen van Spanje, kondigt juridische stappen aan. De club degradeerde maandagavond op een bizarre manier uit de tweede divisie.

ANP

Deportivo La Coruña zou in de laatste speelronde aantreden tegen CF Fuenlabrada, maar die wedstrijd werd op het laatste moment afgelast omdat zes spelers en twee stafleden van de opponent positief hadden getest op het coronavirus. Op basis van het geldende coronaprotocol in Spanje mag een wedstrijd dan niet doorgaan.

De andere duels uit de laatste, beslissende speelronde werden wel allemaal gespeeld. „Dit is de beste oplossing om de gezondheid van de spelers te beschermen en de integriteit van de competitie te behouden”, liet La Liga weten.

Omdat twee concurrenten van Deportivo in de strijd tegen degradatie (Albacete en Lugo) een zege boekten, degradeerde de blauw-witte formatie zonder zelf in actie te komen. De clubleiding vindt dat alle wedstrijden in de laatste speelronde op hetzelfde moment gespeeld hadden moeten worden en denkt daarom aan juridische stappen.

De wedstrijd van ‘Depor’ tegen Fuenlabrada wordt nog wel gespeeld. Zelfs bij een overwinning zou de voormalige Spaanse topclub niet meer boven de degradatiestreep komen, omdat de onderlinge resultaten met de ‘veilige’ nummer 18 van de ranglijst in het nadeel van Deportivo zijn.

Huesca pakte op de slotdag de titel in de tweede divisie, omdat het zelf met 1-0 won bij Sporting Gijon en omdat koploper Cádiz thuis verloor van Albacete (0-1). Huesca en Cádiz waren al zeker van promotie naar de Primera Division. Fuenlabrada kan zich nog plaatsen voor de play-offs met de nummers 3 tot en met 6 van de ranglijst om één promotieticket. Dat zou dan ten koste gaan van Elche.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal