Jeugd kan zich uitleven op springkussens tijdens koopzondag in Weert

Verspreid over de straten en pleinen van de Weerter binnenstad staan zondag diverse springkussens. © Centrummanagement Weert

De jeugd tot en met 12 jaar kan zich tijdens de koopzondag in de Weerter binnenstad op 26 juli uitleven. Verspreid over de straten en pleinen staan die dag twaalf springkussens.

Redactie

Eerder dit jaar werden alle evenementen tot 1 september geannuleerd. De versoepelde corona-maatregelen bieden mogelijkheid om de organisatie van activiteiten weer stapsgewijs op te starten. De springkussendag past volgens de initiatiefnemers met enkele spelregels perfect binnen de gestelde kaders. „Zo is het betreden van de luchtkussens alleen toegestaan voor jeugd tot en met 12 jaar. Op elke locatie worden desinfectiematerialen aangeboden. Volwassenen dienen onderling anderhalve meter afstand te houden en drukte te vermijden. De springkussens worden geplaatst op pleinen en in straten in de binnenstad, waarbij nog voldoende ruimte blijft om elkaar op veilige afstand te passeren. Om alles in goede banen te leiden wordt extra toezicht gehouden. De kussens variëren van een ballenbak voor de kleinsten tot een grote stormbaan voor de stoerste kids.”

Elke laatste zondag van de maand is het koopzondag in Weert, waarbij winkeliers de deuren openen van 13.00 tot 17.00 uur. Tijdens de koopzondag kunnen bezoekers gratis parkeren in de gehele stad, uitgezonderd parkeerlocaties met een slagboom.

Meer informatie over koopzondagen en activiteiten is te vinden op de website van Centrummanagement

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal