Limburgse boeren woensdag op trekker naar actiedag

Archiefbeeld van boze boeren © ANP

Boeren uit Zuid- en Noord-Nederland zullen woensdag op hun tractor naar De Bilt rijden om zich daar aan te sluiten bij de landelijke actiedag tegen het beleid van landbouwminister Carola Schouten.

Door ANP

De boeren in Limburg vertrekken volgens een woordvoerder al om 04.00 uur naar het midden van het land. Om 08.00 uur verzamelen vijftig tot honderd boeren zich in Drenthe om op pad te gaan. Een woordvoerder van de groep noordelijke boeren zei dinsdag dat de trekkers niet op snelwegen zullen rijden. Volgens hem is het mogelijk om via provinciale en lokale wegen op tijd in De Bilt te zijn. De bijeenkomst daar begint om 13.30 uur.

Lees ook: Transporteurs maken zich zorgen over boerenprotesten: wij zijn de dupe

Thuis werken

Boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF) kon dinsdag niet garanderen dat er nergens tractoren op snelwegen gaan rijden. De actiegroep raadde eerder iedereen aan om woensdag thuis te werken, omdat er overal in het land verkeershinder zou kunnen ontstaan.

Langzaam verkeer zoals tractoren is verboden op de snelweg. De politie in Oost-Nederland kondigde dinsdag aan dat er gehandhaafd zal worden, zodra boeren toch op de snelweg gaan rijden. De politie is daar volgens een woordvoerster op voorbereid.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal