Verenigde Staten

LinkedIn voelt de coronacrisis en schrapt bijna duizend banen

© Getty Images

Netwerksite LinkedIn schrapt wereldwijd 960 banen.

ANP

Door de economische crisis als gevolg van de coronapandemie zoeken bedrijven veel minder naar nieuw personeel. Daardoor maken ze ook minder gebruik van het sociale platform van Microsoft voor loopbaankansen.

De aangekondigde ontslagen treffen ongeveer 6 procent van al het personeel van het internetbedrijf. Vooral onder verkoopmedewerkers en bij de eigen afdeling voor personeelswerving gaan veel banen verloren. Topman Ryan Roslansky stelt dat deze ingreep in het personeelsbestand het enige massaontslag is dat LinkedIn verwacht door te voeren.

Werknemers die hun baan verliezen, worden vanaf deze week geïnformeerd. Ze krijgen minimaal tien weken aan salaris mee als ontslagvergoeding, aldus LinkedIn. In Europa gaan naar verwachting banen verloren in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Zweden, Spanje en Italië.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal