Ministerie raadt vakantiereizen naar Kroatië weer af, Oostenrijk draait versoepelingen terug

© Getty Images

Vakantiereizen naar heel Kroatië worden weer ontraden door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het land is in het reisadvies van code geel naar oranje gegaan.

Redactie

De besmettingsgraad van het coronavirus is toegenomen, aldus het ministerie. „Reis alleen naar Kroatië als dat noodzakelijk is.” Mensen die in Kroatië zijn, worden bij terugkeer „dringend” verzocht veertien dagen in quarantaine te gaan.

Kroatië is zwaar getroffen door het coronavirus. Het land met vier miljoen inwoners is erg afhankelijk van het toerisme. De afgelopen jaren steeg de populariteit van Kroatië als vakantieland.

Oostenrijk

De Oostenrijkse regering ziet zich genoodzaakt een deel van de versoepelingen van de coronamaatregelen weer terug te draaien omdat het aantal besmettingen stijgt. Het dragen van een mondkapje in een winkel, bank of postkantoor wordt vanaf vrijdag weer verplicht.

Ook voor religieuze diensten komen er beperkingen. Iedere gelovige moet een mondkapje dragen als de religieuze gemeenschap contacten heeft met risicogebieden in het buitenland. Gebedshuizen gaan dicht na een positieve test, kondigde bondskanselier Sebastian Kurz aan. Mondkapjes waren de laatste tijd alleen nog verplicht in het openbaar vervoer en in enkele regio’s. Ook de grenscontroles met Hongarije en Slovenië worden versterkt.

Oostenrijk nam als een van de eerste Europese landen drastische maatregelen tegen de corona-uitbraak. Daardoor kon het ook als een van de eerste die beperkingen deels weer opheffen. Inmiddels zijn er weer dagen dat meer dan 100 personen een infectie oplopen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal