Oud-gemeentesecretaris Roermond naar gemeente Leudal

Het gemeentehuis van Leudal in Heythuysen. © archief De Limburger/Peter Schols

Han Geraedts (54) wordt de nieuwe gemeentesecretaris van Leudal. Hij vervulde die functie tot voor kort in Roermond, waar hij vanwege een ambtelijke reorganisatie besloot op te stappen.

Remco Koumans

Geraedts volgt in Leudal interimsecretaris Han Beckers op. Die startte er een grote reorganisatie van het ambtenarenapparaat. Aan Geraedts de taak om die reorganisatie verder vorm te geven. Het college van B en W van Leudal heeft de benoeming van Geraedts bevestigd nadat een selectiecommissie, een adviescommissie en de ondernemingsraad van de gemeente een positief advies hadden afgegeven.

Roermond

Geraedts stond van oktober 2011 tot maart van dit jaar als gemeentesecretaris aan het hoofd van het ambtenarenapparaat in Roermond. Binnen de ambtelijke organisatie vindt daar nu een grootschalige reorganisatie plaats, nadat een extern bureau eerder had geconcludeerd dat de gemeente Roermond zit vastgeroest in oude patronen en dat de samenwerking tussen bestuurders en ambtenaren verre van soepel verloopt. Geraedts besloot niet op zijn eigen functie te solliciteren omdat hij zei toe te zijn aan een nieuwe stap in zijn carrière.

Geraedts werd in Roermond opgevolgd door José van Aaken, die op haar beurt tussen 2011 en 2015 directeur bedrijfsvoering was bij de gemeente Leudal.

Geraedts begint per 1 september aan zijn nieuwe baan in Leudal.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal