Man aangehouden voor sturen dreigmails aan gemeenten Roermond en Simpelveld

Politie bij het stadhuis in Roermond. © De Limburger

Een 26-jarige man is dinsdagmiddag in Heerlen opgepakt omdat hij ervan wordt verdacht dreigmails te hebben verstuurd aan de gemeenten Roermond en Simpelveld.

Remco Koumans

Rond het middaguur kwam bij de gemeente Roermond een dreigmail binnen. Naar aanleiding daarvan werden zowel het stadhuis op de Markt als het stadskantoor aan het Kazerneplein tijdelijk gesloten voor het publiek.

Rond half twee kwam bij de gemeente Simpelveld een soortgelijke dreigmail binnen, die van dezelfde afzender bleek te zijn. Ook hier werd het gemeentehuis gesloten en werd de begane grond tijdelijk ontruimd.

Lees ook: Stadhuis en stadskantoor Roermond dicht na dreiging met geweer

De politie startte een groot onderzoek en kwam al snel uit bij de 26-jarige verdachte, een oud-inwoner van Simpelveld. Hij is aangehouden op verdenking van bedreiging en het doen van valse meldingen. Kort na de aanhouding gingen de gemeentehuizen weer open voor publiek.

Over de inhoud van de dreigmails is door de politie niets bekendgemaakt. Eerder liet een woordvoerder weten dat de man gedreigd zou hebben met een geweer naar het gemeentehuis van Roermond te komen. Agenten hielden daarna enige tijd de omgeving van het stadhuis in de gaten.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal