Gevaarlijke stof vrijgekomen: alle bewoners woonzorgcomplex weer terug naar huis

Woonzorgcomplex Silverstaete in Sittard is dinsdagavond ontruimd nadat er een gevaarlijke stof is vrijgekomen.

Redactie

Het ging even na acht uur mis tijdens onderhoudswerkzaamheden aan het zwembad in de kelder van het complex aan de Smithlaan. Daarbij kwam een gevaarlijke stof vrij. Vermoedelijk gaat het om chloor.

Toen het incident gebeurde waren er vier mensen, twee instructeurs en twee zwemmers, aanwezig in het zwembad. Zij roken een vreemde lucht en sloegen alarm. De onderhoudskamer bevindt zich in een aparte ruimte. Hoogstwaarschijnlijk is het daar misgegaan. Een persoon, vermoedelijk de onderhoudsmonteur zelf, is met luchtwegklachten per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De vier die aanwezig waren in het zwembad zijn ter plekke nagekeken door het ambulancepersoneel.

Brandweer Chemelot

Het complex bestaat uit 16 zorgwoningen. Senioren kunnen er zelfstandig wonen en zelf zorg inkopen. De 23 bewoners zijn geëvacueerd en opgevangen in het naastgelegen verpleeghuis Hoogstaete van Zuyderland.

Omdat het om kwetsbare bewoners gaat, werd er flink opgeschaald. De brandweer van Chemelot kwam ter plaatse omdat zij gespecialiseerd zijn in gevaarlijke stoffen. Met beschermende pakken voerden brandweerlieden metingen uit in het complex. Daarbij troffen zij bij het zwembad een vloeistof aan. Deze plas is opgeruimd.

De brandweer heeft alle ruimtes geventileerd. De bewoners konden rond elf uur weer terug naar hun woningen.

© Track’88

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal