Gevaarlijke stof vrijgekomen: alle bewoners woonzorgcomplex weer terug naar huis

Print

Gevaarlijke stof vrijgekomen woonzorgcomplex Sittard. Video: Track ‘88

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Woonzorgcomplex Silverstaete in Sittard is dinsdagavond ontruimd nadat er een gevaarlijke stof is vrijgekomen.

Het ging even na acht uur mis tijdens onderhoudswerkzaamheden aan het zwembad in de kelder van het complex aan de Smithlaan. Daarbij kwam een gevaarlijke stof vrij. Vermoedelijk gaat het om chloor.

Toen het incident gebeurde waren er vier mensen, twee instructeurs en twee zwemmers, aanwezig in het zwembad. Zij roken een vreemde lucht en sloegen alarm. De onderhoudskamer bevindt zich in een aparte ruimte. Hoogstwaarschijnlijk is het daar misgegaan. Een persoon, vermoedelijk de onderhoudsmonteur zelf, is met luchtwegklachten per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De vier die aanwezig waren in het zwembad zijn ter plekke nagekeken door het ambulancepersoneel.

Brandweer Chemelot

Het complex bestaat uit 16 zorgwoningen. Senioren kunnen er zelfstandig wonen en zelf zorg inkopen. De 23 bewoners zijn geëvacueerd en opgevangen in het naastgelegen verpleeghuis Hoogstaete van Zuyderland.

Omdat het om kwetsbare bewoners gaat, werd er flink opgeschaald. De brandweer van Chemelot kwam ter plaatse omdat zij gespecialiseerd zijn in gevaarlijke stoffen. Met beschermende pakken voerden brandweerlieden metingen uit in het complex. Daarbij troffen zij bij het zwembad een vloeistof aan. Deze plas is opgeruimd.

De brandweer heeft alle ruimtes geventileerd. De bewoners konden rond elf uur weer terug naar hun woningen.

Gevaarlijke stof Sittard woonzorgcomplex 210720 (Bron: Track’88). Video: Track’88

Gevaarlijke stof vrijgekomen: alle bewoners woonzorgcomplex weer terug naar huis
Foto: Track’88

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen