Jaïr Soares (7) is de enige die ze nooit terugvonden, politie brengt zaak onder de aandacht in Duitsland

Print
Jaïr Soares (7) is de enige die ze nooit terugvonden, politie brengt zaak onder de aandacht in Duitsland

Jair Soares verdween op vrijdag 4 augustus 1995. Afbeelding: Politie Den Haag

Het coldcaseteam van de politie Den Haag heeft de verdwijningszaak van Jaïr Soares, die in 1995 verdween in Monster, gepresenteerd bij de Duitse politie.

Dat bevestigt een woordvoerder van de politie Den Haag aan Shownieuws.

Lees ook: Britse privédetective: Duitse pedofiel gebruikte mobiele nummer dat Maddie-verdachte belde

De politie maakte vorige maand bekend dat zij gaan onderzoeken of de 43-jarige Duitser Christiaan Brückner, die wordt verdacht van moord op de Britse peuter Madeleine McCann, wellicht ook gelinkt kan worden aan de verdwijning van de 7-jarige Jaïr Soares. ,,Inmiddels is de zaak gepresenteerd. We zijn in gesprek”, aldus de woordvoerder.

Brückner werd recent opgepakt op verdenking van de moord op de Britse peuter, die in 2007 verdween uit een appartementencomplex in het Portugese Praia da Luz. Hij zit op dit moment in de Duitse cel. De verdwijning van McCann lijkt op de verdwijning van Soares. Brückner wordt inmiddels ook in verband gebracht met de moord op de Duitse tiener Carola Titze in het Belgische De Haan en de verdwijning van het 6-jarige Duitse jongetje René Hassee in Portugal, beide in 1996.

Patatje

Jaïr Soares (7) is de enige die ze nooit terugvonden, politie brengt zaak onder de aandacht in Duitsland
Militairen kammen het duingebied bij Monster in november 2011 uit in verband met de verdwijning van Jair Soares. Het 7-jarige jongetje verdween op 4 augustus 1995 spoorloos. Foto: Hollandse Hoogte / ANP

Het 7-jarige Rotterdamse jongetje Jaïr Soares verdween op 4 augustus 1995 toen hij samen met zijn ouders, zijn één jaar oudere broer, een vriendin van zijn ouders en haar dochtertje het strand van Monster in Westland had bezocht. Toen hij met zijn ouders een patatje had gegeten bij de strandtent ging hij buiten spelen. Daar bleek hij even later te zijn verdwenen.

Lees ook: Duitse Maddie-verdachte zou vrouwelijke medeplichtige hebben gehad bij inbraken

Geen spoor wordt er meer van hem teruggevonden. Zoekacties, ook jaren later, waarbij zelfs met hulp van defensie het hele duingebied wordt uitgekamd leveren nog niet het minste spoor op.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee