Buurt ziet bezwaren tegen inrit Horne Quartier door Raad van State verworpen

Print
Buurt ziet bezwaren tegen inrit Horne Quartier door Raad van State verworpen

Het kazerneterrein in Weert. Afbeelding: Archief De Limburger/Air-vision.nl - John Dummer

Vissersweert / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Buurtbewoners die bezwaar maakten tegen de aanleg van een nieuwe inrit voor het Horne Qaurtier ter hoogte van de Ambachtenhof, zijn door de Raad van State in het ongelijk gesteld.

Buurtbewoners hadden bezwaar gemaakt tegen de in 2017 aangelegde nieuwe inrit omdat ze vreesden dat er meer verkeer door de woonwijk zou gaan rijden. De rechtbank eerder en nu ook de Raad van State oordelen dat een gedeelte van de bewoners niet-ontvankelijk is in hun klacht omdat ze te ver van de inrit vandaan wonen en er ook niet is aangetoond dat ze ‘gevolgen van enige betekenis’ ondervinden door de aanleg van de inrit.

Ook het argument dat de nieuwe inrit niet nodig was als de al bestaande toegangswegen zouden zijn verbeterd, gaat niet op volgens de Raad van State. Niet alleen heeft de gemeente voldoende aangetoond dat de inrit noodzakelijk was om het noordoostelijke deel van het achttien hectare grote terrein te bedienen, maar ook dat die nodig was voor een betere en veilige verkeersafwikkeling van het terrein.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen