Buurt ziet bezwaren tegen inrit Horne Quartier door Raad van State verworpen

Print
Buurt ziet bezwaren tegen inrit Horne Quartier door Raad van State verworpen

Het kazerneterrein in Weert. Afbeelding: Archief De Limburger/Air-vision.nl - John Dummer

Vissersweert / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Buurtbewoners die bezwaar maakten tegen de aanleg van een nieuwe inrit voor het Horne Qaurtier ter hoogte van de Ambachtenhof, zijn door de Raad van State in het ongelijk gesteld.

Buurtbewoners hadden bezwaar gemaakt tegen de in 2017 aangelegde nieuwe inrit omdat ze vreesden dat er meer verkeer door de woonwijk zou gaan rijden. De rechtbank eerder en nu ook de Raad van State oordelen dat een gedeelte van de bewoners niet-ontvankelijk is in hun klacht omdat ze te ver van de inrit vandaan wonen en er ook niet is aangetoond dat ze ‘gevolgen van enige betekenis’ ondervinden door de aanleg van de inrit.

Ook het argument dat de nieuwe inrit niet nodig was als de al bestaande toegangswegen zouden zijn verbeterd, gaat niet op volgens de Raad van State. Niet alleen heeft de gemeente voldoende aangetoond dat de inrit noodzakelijk was om het noordoostelijke deel van het achttien hectare grote terrein te bedienen, maar ook dat die nodig was voor een betere en veilige verkeersafwikkeling van het terrein.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu