CCC-Liv start niet vanwege risico coronavirus, rentree Stultiens opnieuw uitgesteld

Print
CCC-Liv start niet vanwege risico coronavirus, rentree Stultiens opnieuw uitgesteld

Afbeelding: Hollandse Hoogte / AFP

Meijel -

De wielerploeg CCC-Liv heeft op het laatste moment besloten toch niet te starten in een wedstrijd in Spaans Baskenland. De gezondheidsrisico’s met het oog op het coronavirus zijn te groot.

Dat meldt de Nederlandse wielerploeg in een verklaring op de website. Het team, met onder anderen Sabrina Stultiens en Marianne Vos in de selectie schrapt op het laatste moment twee koersen: Emakumeen Nafarroako Klasikoa (donderdag) en Klasikoa Navarra (vrijdag).

„Zouden we donderdag in koers treden, dan komen we in aanraking met rensters van wie, naar nu pas blijkt, hoogstens onzeker is of zij ook de verplichte RT-PCR-test hebben ondergaan. Daarbij is het aantal besmettingen op de wedstrijdlocatie in twee dagen tijd aanzienlijk gestegen”, schrijft de ploeg. „Woensdag is gebleken dat de gezondheidsrisico’s in de regio Navarra te groot zijn.” Het is de intentie van de ploeg om zondag in Durango-Durango wel te starten.

Voor Stultiens zouden de wedstrijden in het Baskenland de rentree in het internationale wielrennen vormen na lang blessureleed. In de zomer van twee jaar geleden liep ze een hersenschudding op na een val. Dit voorjaar was ze weer fit, maar toen gooide het coronavirus roet in het eten.