Video: Wegverzakking in Kerkrade: omwonenden geëvacueerd

Print

Wegverzakking in Kerkrade: omwonenden geëvacueerd. Video: Track’88

Kerkrade / Eygelshoven -

De hulpdiensten zijn donderdagochtend ter plaatse op de Franciscanerstraat in Kerkrade vanwege een wegverzakking.

Volgens een woordvoerster van de brandweer is een oude mijnschacht ingezakt. Een mijndeskundige is aanwezig om de situatie te stabiliseren. De bewoners van acht huizen zijn geëvacueerd en worden opgevangen in een voormalig patronaat aan de Ursulastraat.

Lees ook: Kerkrade beseft dat historische mijnschachten gevaar kunnen opleveren

Hulpdiensten schaalden vrijwel meteen op naar grip 1. Enexis en WML zijn ter plaatse om het gas en water af te sluiten. Dit om te voorkomen dat de leidingen breken. In eerste instantie werd er gevreesd voor een gaslek, maar dit is vooralsnog niet aan de orde. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.

Een woordvoerster van de brandweer zei donderdagmiddag dat het nog uren kan duren voordat het duidelijk is wat de omvang van het sinkhole is. „Een inspectie van het gat is pas mogelijk als alle nutsvoorzieningen zijn afgesloten. Daar moeten we op wachten.” De situatie op dit moment is nog instabiel, voegde ze daaraan toe.

Inmiddels zijn de graafwerkzaamheden rond het gat gestart. Hoe lang dit gaat duren, is nog niet duidelijk. Voor bewoners die niet terug kunnen naar hun woning, wordt opvang geregeld door de gemeente Kerkrade.

Video: Wegverzakking in Kerkrade: omwonenden geëvacueerd
Foto: Luc Lodder

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen