Hoensbroekse wijzerplaten bij klokkenmaker

Print
Hoensbroekse wijzerplaten bij klokkenmaker

De betreffende klok op het torentje van het voormalig gemeentehuis. Afbeelding: Loraine Bodewes / archief De Limburger

Hoensbroek -

De wijzerplaten op het torentje van het Huisartsenpraktijk Hoensbroek (het voormalig gemeentehuis) zijn gedemonteerd. De wijzerplaten bevinden zich momenteel bij een klokkenmaker in Brabant.

Die klokkenmaker is bezig met het herstel van de Hoensbroekse klok. In verband met coronacrisis heeft dit herstel vertraging opgelopen. De planning is nu dat de wijzerplaten eind augustus weer gemonteerd worden op het torentje en dat de klok half september weer officieel in gebruik wordt genomen, voorzien van verhulde wijzers en cijfers, verlichting en nieuw uur- en slagwerk.

In augustus zal in Ons Trefcentrum in Hoensbroek een benefietmiddag met diverse artiesten plaatsvinden, waarvan de opbrengst ten goede zal komen van de klok. Eerder vonden reeds acties plaats zoals de spaarpottenactie, statiegeldactie en een informatiemiddag om de herstelwerkzaamheden te financieren.

Een privé of zakelijke bijdrage voor de klok kunnen overgemaakt worden naar NL40ABNA0864557833 t.n.v. Stichting Buurtbeheer Nieuw Lotbroek o.v.v. ‘Klok’.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu