Kunstenaars lichten eigen werk toe in Kasteel Wijlre

Bezoekers aan een van de exposities in het kasteel. © Buitenplaats Kasteel Wijlre .

Kunstenaars Klaas Kloosterboer en Chaim van Luit geven deze zomer een eenmalige rondleiding door hun solotentoonstellingen op de buitenplaats Kasteel Wijlre. Er zijn ook twee rondleidingen voor kinderen.

Redactie

Chaim van Luit leidt bezoekers zaterdag 1 augustus vanaf 14 uur door zijn tentoonstelling Conversations #2. Daarin staat de dialoog centraal met Jo Eyck, de grondlegger van buitenplaats Kasteel Wijlre. Van Luit verweeft herinneringen, anekdotes en verhalen van Eyck met zijn eigen werk.

Klaas Kloosterboer vertelt op zondag 16 augustus om 14 uur in het Hedge House over zijn solotentoonstelling ‘Act between sliding doors’. Kloosterboer slaat bruggen tussen abstractie en actie.

Kinderrondleidingen

Voor kinderen van zes tot twaalf jaar heeft kunsthistorica en museumdocent Elsje Drewes een ontdek-kunst-route gemaakt. Deze route is via een opdrachtenboekje te volgen en voert langs de vaste kunstwerken in de tuin. Deze zomer vindt twee keer een kinderrondleiding plaats. Met kleine groepjes laat Elsje kinderen via opdrachten anders kijken naar het samenspel van kunst, natuur en architectuur op de buitenplaats. Deelname aan de ruim een uur durende rondleiding is gratis.

Vanwege het beperkt aantal plaatsen vindt deelname enkel plaats door middel van aanmelding via info@kasteelwijlre.nl. De rondleiding is gratis op vertoon van het entreebewijs.

Buitenplaats Kasteel Wijlre is open van 1 juni tot en met 1 november 2020 van donderdag tot en met zondag, van 11.00 tot 17.00 uur.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal