New York

Goudprijs stijgt tot boven 1900 dollar

Print
Goudprijs stijgt tot boven 1900 dollar

Afbeelding: ANP

De goudprijs is vrijdag gestegen tot meer dan 1900 dollar per troy ounce (31,1 gram), waarmee het recordniveau van september 2011 (1921 dollar) steeds meer in zicht komt.

De afgelopen tijd is de goudprijs bezig aan een stevige opmars, omdat beleggers vanwege de onzekerheden rond het coronavirus naar veilige havens zoeken om in te investeren.

De prijs van het edelmetaal wordt ook geholpen door de wereldwijde economische stimuleringsmaatregelen, zoals renteverlagingen. Investeringen in goud worden beschouwd als een soort bescherming tegen waardeverminderingen van munteenheden en inflatie. Ook de oplopende spanningen tussen China en de Verenigde Staten zorgen voor grotere interesse in goud.

De zilverprijs zit de laatste tijd eveneens voortdurend in de lift en heeft het hoogste niveau bereikt in bijna 7 jaar. Dat komt mede door de verwachting dat de vraag naar zilver zal toenemen vanuit de industrie door het economisch herstel van de coronacrisis. Zilver wordt veel gebruikt in onder meer elektronica.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen