Politie vindt tientallen oldtimer-onderdelen in garagebox Urmond

Print
Politie vindt tientallen oldtimer-onderdelen in garagebox Urmond

Een aantal van de onderdelen Afbeelding: Politie

Urmond -

De politie heeft tijdens een inval in een garagebox in Urmond tientallen onderdelen van oldtimers gevonden.

Het gaat daarbij voornamelijk om onderdelen van het merk Porsche. Volgens de politie zijn ze afkomstig van gestolen oldtimers in het grensgebied van Duitsland, België en Nederland.

Het gaat onder meer om spatborden, bumpers, ruiten, banden, spoilers en portieren. De politie kan niet van alle spullen de herkomst herleiden en publiceert daarom foto’s van de soms felkleurige onderdelen. De politie hoopt dat mensen die spullen herkennen of weten waar ze thuishoren.

Herkenbaar

„Sommige onderdelen zijn zeer specifiek en voor de liefhebber van oldtimers direct herkenbaar”, aldus de politie. Foto’s zijn hier te zien.

De inval in een garagebox aan de Paalweg in Urmond vond op 14 juli plaats, maar de politie maakt het pas tien dagen later bekend. Alle spullen zijn in beslag genomen en liggen bij de politie.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen