Nieuwe fontein bij Maankwartier laatste creatie van David Sharp

Print
Nieuwe fontein bij Maankwartier laatste creatie van David Sharp

De nieuwe fontein staat bij de taxi-ring, waar ook anderen reizigers met de auto kunnen afzetten bij het station in Heerlen. Afbeelding: MK-Team gemeente Heerlen

HEERLEN / Hoensbroek -

Op het Stationsplein bij het Maankwartier is een originele fontein geplaatst die is ontworpen door David Sharp.

Sharp is aangezocht door Michel Huisman, ontwerper van het Maankwartier. Huisman: „Ik heb er de halve wereld voor afgezocht. Sharp is een van de laatsten in Europa die zulke fonteinen nog ontwerpt. Er is ook bijna niemand in de wereld die ze nog wil hebben.”

De fontein, die ’s avonds wordt uitgelicht, staat aan de taxi-ring. Nu de hekken zijn weggehaald mogen ook andere automobilisten daar reizigers bij het station afzetten. Het waterkunstwerk is gemaakt van gemalen zandsteen en wit cement.

Huisman: „Na deze opdracht is Sharp ermee opgehouden. Hij is naar Thailand verhuisd, getrouwd en heeft een bananenplantage gekocht.”

Nieuwe fontein bij Maankwartier laatste creatie van David Sharp
David Sharp (rechts) met Michel Huisman. Foto: M. Huisman

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →