Fortuna boekt magere zege op Dordrecht in stevig oefenpotje

Print
Fortuna boekt magere zege op Dordrecht in stevig oefenpotje

FC Dordrecht werd in een pittig potje met 2-1 verslagen. Afbeelding: ERMINDO ARMINO

Fortuna Sittard heeft ook de tweede oefenwedstrijd van het seizoen - zij het nipt - gewonnen. FC Dordrecht werd in een pittig potje met 2-1 verslagen.

Fortuna en Dordrecht hebben sinds kort een samenwerkingsverband maar op het veld was daar weinig van te merken zaterdagmiddag. Vooral in de eerste helft ging het er een aantal keer stevig aan toe. Het leidde zelfs tot een opstootje toen Angha moest springen om een tackle te ontwijken.

Voorsprong

Fortuna stond toen trouwens al op voorsprong. Na een matig begin, waarin de beste kansen voor Dordrecht waren, trok Fortuna de wedstrijd naar zich toe. Vidigal speelde zich knap vrij waarna Sambou van dichtbij dodelijk was bij de eerste paal: 1-0.

Lastige fase

Diezelfde Sambou had vlak na rust ook de 2-0 moeten maken, maar faalde nu. De 2-0 kwam er even later alsnog. Ninaj kopte hard raak uit een corner. In het vervolg hadden de Sittardenaren het toch nog lastig met Dordrecht. De gasten maakte nog 2-1 via Nikolas Agrafiotis en Jaron Vicario was zelfs nog dicht bij de gelijkmaker.

Zo ver kwam het niet waardoor Fortuna toch weer een overwinning in een oefenpotje kon bijschrijven.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen