Coach Sarri van Juventus na veroveren titel: wie wint met mij, is heel sterk

Print
Coach Sarri van Juventus na veroveren titel: wie wint met mij, is heel sterk

Maurizio Sarri leidde Juventus dit seizoen naar de titel in Italië. Afbeelding: EPA

Juventus veroverde zondag voor de negende keer op rij de Italiaanse titel, maar voor Maurizio Sarri was het een primeur. Voor de 61-jarige Italiaan was het zijn eerste landskampioenschap als trainer.

Maurizio Sarri moest er lang op wachten, maar de 61-jarige Italiaan heeft zijn eerste landskampioenschap als trainer binnen. „Dat smaakt lekker zoet”, zei de coach nadat Juventus zondagavond met 2-0 Sampdoria had verslagen. Daarmee stelde de club uit Turijn voor de 36ste keer in de geschiedenis de titel veilig. „Ik heb de spelers gezegd dat als je met mij wint, die nooit iets gewonnen heeft, je dan wel heel sterk moet zijn.”

Verdienste

Winnen is moeilijk, zei Sarri. „En deze club wint al zoveel jaren. Het is de grote verdienste van deze groep dat ze in dit lange en vreemde seizoen kampioen zijn geworden.”

De coach gaf toe dat het ook moeilijk was het team aan te passen aan zijn doorgaans wat frivole speelstijl. „Bij Juventus moet je op je tenen naar binnensluipen en niet meteen van alles willen veranderen. Dat gaat niet bij een club die al acht jaar op rij heeft gewonnen, dat zou dom zijn”, aldus Sarri.

Champions League

De coach gaat zich nu met de ploeg van vedette Cristiano Ronaldo en verdediger Matthijs de Ligt richten op de Champions League. Op 7 augustus is Olympique Lyon de tegenstander in de achtste finales. De Italianen verloren het eerste duel, voor de coronapauze, met 1-0. „Ik ben er nog niet al te veel mee bezig, ik wil eerst even van de titel genieten en dat gun ik de spelers ook. We moeten even zien hoe we het gaan aanpakken, want we komen wel uit een periode met veertien wedstrijden in 44 dagen.”