Uitzendbureau AB Werkt uit Roermond lijdt ruim 4 ton verlies

Print
Uitzendbureau AB Werkt uit Roermond lijdt ruim 4 ton verlies

Afbeelding: © iStock

Roermond / Merum / Swalmen / Asenray / Herten / Ool / Asselt / Boukoul / Einde -

AB Werkt in Roermond, uitzendbureau in agro, food, productiewerk en groenvoorziening, kijkt terug op een tegenvallend 2019. Het bedrijf leed ruim 4 ton verlies. Corona zorgt voor nieuwe tegenvallers: een lagere omzet en het gedwongen ontslag van 19 medewerkers.

Dat staat in het jaarverslag over 2019. “Ons doel voor 2019 was om ons marktaandeel in het mkb-segment te vergroten en de organisatie verder te professionaliseren”, aldus algemeen directeur Jack Janssen. “Ten opzichte van 2018 groeiden we in 2019 wel in omzet, maar minder dan vooraf gepland en gehoopt.”

Oorzaken Janssen noemt de krappe arbeidsmarkt, de grote concurrentie en veranderingen in het arbeidsrecht als belangrijke oorzaken voor het tegenvallende 2019. Ook was het ziekteverzuim hoger dan gedacht en kon AB Werkt de stijgende uitgaven van huisvesting van internationale werknemers niet volledig compenseren met inkomsten. Door de coronacrisis liep de omzet van AB Werkt in de eerste maanden van 2020 terug met ongeveer 13 procent. Janssen: “We ontkomen er niet aan om in te grijpen in onze indirecte kosten. Helaas worden we door deze extreme marktomstandigheden gedwongen om afscheid te moeten nemen van 19 collega’s.”

Toekomst Ondanks de tegenvallende cijfers ziet Janssen de toekomst met vertrouwen tegemoet. “Tijdens de coronacrisis bleek óók dat we slagvaardig en veerkrachtig zijn. AB Werkt kan zich heel snel aanpassen aan fundamenteel andere omstandigheden. Zo konden we ondanks alle belemmeringen genoeg internationale medewerkers naar Nederland halen en bij leden en opdrachtgevers inzetten tijdens piekperiodes. Wij staan opgesteld voor een sector die niet jaarrond arbeid kan creëren. In de winter is er minder werk dan in de zomer. Flexibele arbeid is en blijft daarom hard nodig. Doordat we ons nu goed voorbereiden op de toekomst, kunnen we leden en opdrachtgevers continuïteit blijven bieden.”

De inhoud van deze productie valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van De Limburger. Meer van WijLimburg