Video: Vrachtwagen brandt volledig uit en veroorzaakt ravage

Print

Vrachtwagen brandt volledig uit in Weert. Video: WeertdeGekste

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

In Weert is maandagavond een vrachtwagen volledig uitgebrand. Het incident veroorzaakte een flinke ravage.

Even voor half zes vloog op de Ringbaan Oost een truck met oplegger in brand. De oplegger bevatte geen lading. Er raakte niemand gewond.

Moeizaam

Toen hij over de Ringbaan Oost reed merkte de vrachtwagenchauffeur op dat er iets niet pluis was. De motor sloeg op hol en daarna was hij oncontroleerbaar. De chauffeur probeerde de vrachtauto nog naar zijn standplaats te rijden, maar dit ging gepaard met horten en stoten. Toen de chauffeur besloot de vrachtauto stil te zetten en de sleutel uit het contactslot te verwijderen, bleef de motor tot zijn grote verbazing volop lopen. Terwijl hij de brullende motor hoorde, keek hij in de spiegels en zag de vlammen langs de trekker omhoog vliegen. Snel riep hij naar de bijrijder om onmiddellijk uit de vrachtauto te springen waarna hij zelf ook uit de vrachtauto sprong om ternauwernood aan de vlammen te ontsnappen.

Lees verder onder de foto.

Video: Vrachtwagen brandt volledig uit en veroorzaakt ravage
Foto: Jeroen Kuit

Rond half zeven was de brand, die veel bekijks trok, onder controle. Het blussen ging moeizaam. Dit kwam doordat de dieseltank was gescheurd door de hitte en de diesel ook deels in brand vloog. Een ander deel van de diesel liep over de straat, de berm in en in een beek. De brandweer heeft voor een deel de diesel, drijvend naar de berm en beek, tegen kunnen houden.

Tankstation

De brand woedde dichtbij een tankstation van Shell. De beheerder schakelde uit voorzorg de pompen uit, maar er is geen gevaar geweest voor de omgeving. De knallen die af en toe te horen waren, waren banden die oververhit waren geraakt en explodeerden.

De Ringbaan Oost is tijdelijk afgesloten. Dat zorgt voor flink wat hinder voor het verkeer. Het gaat nog enige tijd duren voordat de ravage op de weg, de trekker en oplegger zijn opgeruimd. De oorzaak van de brand is waarschijnlijk de hevige wrijving en hitte die is ontstaan tussen de op hol geslagen motor en de versnellingsbak.

Video: Vrachtwagen brandt volledig uit en veroorzaakt ravage
Foto: Jeroen Kuit

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen