Overwegen tussen Meerssen en Valkenburg dicht, minder treinen

© Archieffoto Loraine Bodewes

Tussen Meerssen en Valkenburg rijden van 1 tot en met 10 augustus geen of minder treinen. Prorail vernieuwt op dat traject het spoor. Meerdere overwegen zijn die periode afgesloten voor alle verkeer.

Redactie

Het gaat om de overwegen Herkenberg en Houthemerweg in Meerssen, spoorwegovergangen Stevensweg en Stationsstraat in Houthem en de spoorovergangen Bosstraat en Cremerstraat in Valkenburg, die tijdens die periode afgesloten zijn voor alle verkeer. Omleidingsroutes voor het verkeer worden met gele borden aangegeven.

De spoortunnel aan de Vauwenstraat in Houthem blijft open, met inzet van verkeersregelaars.

Tussen de treinstations Meerssen en Valkenburg vernieuwt Prorail het spoor. De spoorstaven, dwarsliggers en het spoorgrind worden allemaal vervangen. De overwegen Stevensweg en Stationsstraat in Houthem worden beiden door de spoorwegbeheerder volledig vernieuwd.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal